Categories: Koronavírus

Minister Gröhling chce otvoriť školy už o pár dní: Chcú testovať rodičov, žiakov aj učiteľov!

Žiaci by sa do škôl mohli vrátiť v pondelok 30. novembra. Termín bol stanovený aj v rámci rokovania Ústredného krízového štábu, je dôležité o tom v týchto dňoch rozhodnúť.

Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) a minister školstva Branislav Gröhling to povedal na dnešnej tlačovej konferencii, na ktorej strana SaS predstavila protipandemický plán.

Podľa ministra školstva je dôležité najmä to, aby boli nastavené pravidlá. Aj školský semafor, ktorý fungoval od septembra, fungoval podľa neho preto, lebo mali dobre nastavené pravidlá. V rámci semaforu bolo v domácej izolácii päť percent žiakov, čo podľa šéfa rezortu školstva znamená, že komunikácia a pravidlá boli nastavené dobre. Zároveň sa budú riadiť podľa špecifických pravidiel v rámci jednotlivých regiónov a navyše k tomu pribaľujú aj školský semafor.

„Tak by sme chceli, aby sme pokračovali aj od 30. novembra v rámci tohto individuálneho semaforu, toho lokálneho školského semaforu. K tomu odporúčame a pribaľujeme komunikáciu v rámci žúp a okresných miest,“ spresnil minister školstva. Spoločne by tak vytvorili mobilné testovacie jednotky, ktoré by na základe požiadavky riaditeľa vedeli prísť na danú školu a dobrovoľne pretestovať učiteľov alebo žiakov so zákonnými zástupcami.

Gröhling dodal, že na ministerstve školstva zároveň zefektívnili jednotlivé finančné transfery a našli balík financií, ktoré by vedeli mestám a župám posielať na to, aby si vytvorili stabilné odberové tímy a fungovali by na požiadanie, čo sa týka riaditeľov, respektíve regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

 

zdroj: SITA

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago