Categories: Domáce správy

MIMORIADNE: Vláda schválila jednorazový príspevok 333 eur na dieťa!

Vláda schválila jednorazový príspevok pre deti v rodinách, ktoré sa počas pandémie prepadli do hmotnej núdze, informoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Návrh z dielne jeho rezortu schválila vláda v stredu (23. 6.)

„Ide približne o 13 500 detí, ktoré od marca 2020 do konca apríla 2021 spadli do hmotnej núdze. Tento jednorazový finančný príspevok bude vo výške 333 eur na dieťa,“ uviedol minister Krajniak. Rezort si vybral toto obdobie, pretože vtedy „mali negatívne dôsledky pandémie najvýraznejší vplyv na obyvateľstvo“. Cieľom príspevku je aspoň čiastočne zmierniť dosah pandémie aj opatrení, ktoré vláda prijímala, na tieto rodiny.

Dotknuté rodiny by peniaze mali dostať v riadnych výplatných termínoch – tí, ktorí pomoc v hmotnej núdzi poberajú na účet, peniaze dostanú od 11. do 13. augusta a tí, ktorí dostávajú peniaze poštou, dostanú príspevok medzi 18. a 27. augustom.

V druhej fáze by malo jednorazový finančný príspevok dostať celkovo až 730 000 detí. Minister dodal, že v druhej fáze dostanú jednorazový príspevok aj ďalšie rodiny s deťmi, príspevok sa však zníži na 200 eur. 

Krajniak informoval, že nárok na príspevok v druhom kole podpory budú mať všetky rodiny, v ktorých hrubý príjem každého rodiča bude približne 1 000 eur v hrubom na každého rodiča. „Myslím si, že by to malo byť dostatočné pokrytie,“ povedal s tým, že sa snažili podmienky nastaviť tak, aby malo na príspevok nárok čo najviac rodín, ktoré pomoc potrebujú. Vláda by mala túto druhú fázu pomoci schvaľovať koncom augusta, dodal minister.

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago