Categories: Zahraničné správy

HORÚCA SPRÁVA! Rusko sa opäť VYHRÁŽA: Naša reakcia na vaše sankcie bude rýchla a premyslená!

Rusko v stredu varovalo Západ, že pripravuje rozsiahlu reakciu na sankcie, ktorá bude rýchla a citeľná v najcitlivejších oblastiach Západu.

Ruské hospodárstvo čelí najvážnejšej kríze od pádu Sovietskeho zväzu v roku 1991 po tom, ako Západ po invázii Moskvy na Ukrajinu uvalil ochromujúce sankcie na takmer celý ruský finančný a podnikový systém.

Reakcia Ruska bude rýchla a premyslená” citovala tlačová agentúra RIA riaditeľa odboru ministerstva zahraničných vecí pre hospodársku spoluprácu Dmitrija Biričevského.

Americký prezident Joe Biden v utorok ako odvetu za inváziu uvalil okamžitý zákaz dovozu ruskej ropy a ďalších energetických produktov.

Rusko začiatkom týždňa varovalo, že ceny ropy by mohli vystreliť na viac ako 300 dolárov za barel, ak Spojené štáty a Európska únia zakážu dovoz ropy z Ruska.

Rusko tvrdí, že Európa spotrebuje približne 500 miliónov ton ropy ročne. Rusko dodáva približne 30 % z tohto množstva, teda 150 mil. ton, ako aj 80 mil. ton petrochemických výrobkov.

Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že “špeciálna vojenská operácia” je nevyhnutná na zaistenie ruskej bezpečnosti po tom, ako Spojené štáty rozšírili vojenskú alianciu NATO k hraniciam Ruska a podporili prozápadných lídrov v Kyjeve.

Ukrajina tvrdí, že bojuje za svoju existenciu, a Spojené štáty a ich európski a ázijskí spojenci ruskú inváziu odsúdili.

Čína, druhá najväčšia ekonomika sveta, vyzvala na zdržanlivosť, ale prezident Si Ťin-pching varoval, že sankcie spomalia svetové hospodárstvo.

Ako stránka sa nestotožňujeme a odsudzujeme ruskú agresiu proti Ukrajine. VOJNA NIE JE ŽIADNE RIEŠENIE a prináša skazu pre všetkých!

zdroj: reuters.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago