Categories: Zaujímavosti

Chcete schudnúť do plaviek? 5 jednoduchých a praktických cvičení pre pevné bruško a dobré trávenie

Snáď každá žena si želá mať krásne a pevné brucho spolu so štíhlym pásom.

Základom krásneho a štíhleho tela je rovnováha tráviaceho traktu, o ktorej vie len málo ľudí. Ak zvládnete nasledujúce cviky, verte, že sa budete cítiť dobre nielen vďaka štíhlemu a pevnému bruchu, ale aj vďaka získanej energii a sviežosti.

Pritlačte si kolená k hrudníku

Ľahnite si na chrbát a pokúste sa uvoľniť. S hlbokým nádychom pritiahnite pokrčené kolená k hrudníku a objímte ich rukami. Mierne zdvihnite zadok a pokúste sa v tejto polohe zotrvať minútu alebo dve. V tejto polohe udržujte rovnomerné dýchanie, nezadržiavajte ho.

Otáčajte hornou časťou tela

Posaďte sa a natiahnite nohy dopredu. Pokrčte pravé koleno a otáčajte celou hornou časťou tela doprava, pričom sa snažte dostať čo najviac do strany s uzamknutým ľavým lakťom. Snažte sa dostať čo najďalej a zostať v tejto polohe čo najdlhšie. Celé cvičenie zopakujte na ľavej strane.

Postavte sa rovno s nohami širokými ako ramená. Zdvihnite ruky nad hlavu a držte ich rovno, kým začnete ohýbať kolená. Postavte sa do polohy, ako keby ste sa chystali sadnúť si na stoličku. V tejto polohe zotrvajte čo najdlhšie, dýchajte pomaly a pokojne počas cvičenia, aj s rukami pevne nad hlavou.

Natiahnite sa dozadu

Jednou nohou vykročte dopredu a druhú nohu natiahnite dozadu. Natiahnite ruky dozadu, spojte ich za chrbtom a mierne sa do nich oprite. Dýchajte v tejto polohe a zotrvajte v nej aspoň minútu. Potom zmeňte polohu nôh.

Podpora mosta

Piaty cvik na podporu trávenia a zlepšenie štíhleho pásu je podporný mostík. Ľahnite si na chrbát, pokrčte kolená a zdvihnite panvu smerom nahor, pričom ramená nechajte opreté o zem. Položte si ruky na zem pod telo a snažte sa dýchať počas celej polohy a zotrvať v nej čo najdlhšie.

Posledným cvičením je veľmi známa sviečka. Ľahnite si na zem a zdvihnite nohy, zadok môžete nechať napoly na zemi. Nohy majte blízko pri sebe a natiahnuté. Ruky položte na zem dlaňami nahor a opäť pokojne a pravidelne dýchajte. V tejto polohe zostaňte čo najdlhšie.

Opakovanie týchto cvičení vám čoskoro prinesie životne dôležitú úľavu, pretože vaše trávenie bude v perfektnom stave a váš metabolizmus sa čoskoro vráti do správnych koľají.

zdroj: prosvet.cz

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago