Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE: VIDEO! V Ukrajinskom meste Cherson ľudia demonštrovali proti okupácii, Rusi do nich začali strieľať!

Obyvatelia okupovaného juhoukrajinského mesta Cherson sa v nedeľu opäť zhromaždili, aby vyjadrili svoj nesúhlas s prítomnosťou ruských vojsk na svojom území.

V pondelok sa na sociálnych sieťach objavili videá, ktoré údajne dokazujú, že Rusi demonštráciu rozohnali streľbou. Podľa očitých svedkov sú na mieste činu zranení.

Zábery z nedeľňajšieho zhromaždenia, ktoré zverejnila agentúra Reuters, ukazujú obyvateľov mesta, ktorí sa zhromaždili na protest proti ruskej okupácii. Skandovali heslá a vyzývali ruských vojakov, aby “išli domov”.

Hoci demonštranti mohli v nedeľu sláviť čiastočný úspech, keď sa im podarilo vytlačiť z ulice dve ruské vojenské vozidlá, v pondelok sa na sociálnych sieťach začali objavovať videá, na ktorých Rusi demonštráciu rozháňajú streľbou a použitím zábleskových a omračujúcich granátov. Ukrajinské médiá s odvolaním sa na očitých svedkov z miesta činu informujú o zraneniach.

“Na chersonskom Námestí slobody ruskí okupanti hádzali na demonštrantov zábleskové a omračujúce granáty a spustili paľbu. Sú zranení,” uviedol denník Ukrajinska Pravda na svojej webovej stránke s odvolaním sa na zábery, na ktorých je počuť streľbu a vidieť utekajúcich ľudí.

Podľa niektorých zdrojov ruskí vojaci strieľali do vzduchu, ale medzi ľuďmi, ktorých odvážajú sanitky, sú aj zranení. Podľa iných zdrojov novín “okupanti strieľali na demonštrantov”.

Obyvatelia prístavného mesta sa v posledných týždňoch pravidelne stretávajú v uliciach a počas demonštrácií je cítiť odpor voči ruským “osloboditeľom”. Ruská armáda si naďalej nárokuje plnú kontrolu nad Chersonom.

 

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago