Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! Smrť mladého rušňovodiča v zácviku: Učeň neprežil nepochopiteľnú kolíziu dvoch vlakov!

V juhovýchodnej časti Austrálie sa stala strašná tragédia, kedy v dôsledku zrážky dvoch vlakov prišiel o život mladý učeň. Bežný výcvik na železnici sa zmenil na katastrofu, ktorá si vyžiadala život Chrisa O’Briena a zranila ďalšie dve osoby. Spoločnosti Queensland Rail, ktorá zodpovedá za nehodu, hrozí pokuta vo výške niekoľkých miliónov eur.

Nehoda sa odohrala 18. júna 2021 vo Westwoode v severnej časti austrálskeho štátu Queensland, no súdne pojednávania stále pokračujú. Rušňovodič v zácviku, Chris O’Brien, zahynul po zrážke vlaku, ktorý mal riadiť, s nákladným vlakom na prevoz uhlia. Po prvotnom vyšetrovaní bola obvinená vlaková spoločnosť Queensland Rail, ktorej za údajné priestupky hrozí pokuta v celkovej výške viac ako štyroch miliónov eur.

Vyšetrovatelia zistili, že lokomotíva spoločnosti Queensland Rail, používaná na výučbu nových vodičov, išla v opačnom smere než mala. Zrážka s vlakom na prevoz uhlia spoločnosti Aurizon nastala o 11:26 miestneho času. Rušeň a päť ďalších vozňov bolo značne poškodených, z troch pasažierov jeden zahynul a ďalší dvaja utrpeli početné zranenia.

Úrad národného regulačného orgánu pre bezpečnosť železníc (ONRSR) vzniesol proti spoločnosti Queensland Rail tri obvinenia. ONRSR tvrdí, že spoločnosť sa mala dopustiť porušenia zákona o bezpečnej jazde na železnici (RNSL) a na súde bude usilovať o zabezpečenie bezpečnej železničnej prevádzky a dôvery verejnosti. Ďalšie súdne pojednávanie sa uskutoční v júni.

Spoločnosť Queensland Rail je zarmútená tým, čo sa stalo, a súcití s rodinami obetí: “Je nám ľúto, že sme prišli o kolegu. Súcitime ako s rodinou zosnulého, tak aj s rodinami ďalších dvoch našich zamestnancov. Bezpepečnosť železničnej dopravy je u nás na prvom mieste.

zdroj: dailymail.co.uk

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago