Potravinárska spoločnosť Dr. Oetker Slovensko plánuje zatvoriť svoj závod v obci Boleráz pri Trnave.
O tejto skutočnosti informoval generálny riaditeľ závodu Jozef Debrecký a jeho slová sprostredkoval portál Zoznam.sk.
Spoločnosť od roku 1993 prevádzkovala prenajatý závod v Boleráze, kde vyrábala rôzne pochutiny, ako napríklad pudingy a dezerty v prášku. Dôvodom zatvorenia závodu je neschopnosť zvýšiť kapacitu objektu a zvýšiť tak produktivitu. Výroba však bude naďalej pokračovať v iných závodoch.
“Je to veľmi ťažké rozhodnutie, ktoré však neznižuje kvalitu práce a nasadenie zamestnancov bolerázskeho závodu. Výrobcovia potravín sú v posledných rokoch pod čoraz väčším ekonomickým tlakom, najmä v dôsledku pandémie COVID-19 a ostrej konkurencie na trhu. Ak chce spoločnosť udržať udržateľnú konkurencieschopnosť svojich výrobkov, musí zvýšiť efektívnosť výrobného procesu, čo, žiaľ, nie je v tomto konkrétnom objekte možné,” uviedol Debrecký.
Podľa riaditeľa bude spoločnosť aj naďalej poskytovať svoje výrobky vo všetkých slovenských obchodoch. Zamestnanci z Boleráza okrem toho dostanú odstupné, ktoré podľa riaditeľa “presahuje zákonné požiadavky”. Taktiež im bude poskytnuté odborné pracovné poradenstvo a pomoc pri plánovaní ich ďalšej kariéry.
Prvá zahraničná pobočka firmy Dr. Oetker bola založená v Rakúsko-Uhorsku už v roku 1908. V roku 1923 bola otvorená prvá továreň na Slovensku a v roku 1993 spoločnosť vstúpila na trh aj na Slovensku.
zdroj: zoznam.sk