Categories: Domáce správy

24-ročná motocyklistka v Považskej Bystrici jazdila v čase zákazu, po nehode ju odvážali vrtuľníkom!

Považskobystrickí dopravní policajti dokumentovali dopravnú nehodu motocyklistky, pri ktorej mladá vodička utrpela vážne, život ohrozujúce zranenia a jej spolujazdec sa zranil ľahko.

Terénny motocykel na ceste ani nemal čo robiť…Ale ani vodička! Jazdila totiž v čase zákazu činnosti riadiť motorové vozidlá.

📌Podľa doterajších zistení 24-ročná motocyklistka s 35-ročným spolujazdcom jazdila na terénnom motocykli zn. GAS bez evidenčného čísla v meste Považská Bystrica v smere od Podmanína do centra mesta Považská Bystrica. V križovatke pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a nesledovania situácie v cestnej premávke pri odbočovaní vpravo s motocyklom narazila do vyvýšeného betónového obrubníka ostrovčeka, následne prešla priečne cez komunikáciu, narazila do ďalšieho vyvýšeného betónového obrubníka ostrovčeka a po náraze s motocyklom spadla.
📌Motocyklistka utrpela po páde na vozovku vážne, život ohrozujúce zranenia a bola prevezená leteckou záchrannou službou do Žilinskej nemocnice. U vodičky bol nariadený odber krvi na zistenia, či pred jazdou nebola ovplyvnená návykovou látkou. Spolujazdec motocyklistky, bol zranený ľahko. Pri nehode nedošlo k žiadnej hmotnej škode.
📌Policajti pri dokumentovaní dopravnej nehody zistili, že vodička nie je držiteľkou vodičského preukazu, čo jej však nebránilo sadnúť si na motocykel a jazdiť na ňom. Vodička má až do marca 2024 súdom uložený zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Pri resuscitácii bol v jej ľavej rukavici nájdený igelitový sáčok s obsahom neznámej kryštalickej látky, ktorá bude podrobená expertíznemu skúmaniu.
📌V predmetnej veci je začaté trestné stíhanie vo veci prečinov „Ublíženie na zdraví a „Marenie výkonu úradného rozhodnutia“. Taktiež bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu „Nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi“ . Príčina, miera zavinenia a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania

zdroj: Polícia SR – Trenčiansky kraj 

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago